Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Из "Дневници и нощници на една грешница"...
Автор: natalin4eto Категория: Лични дневници
Прочетен: 296484 Постинги: 69 Коментари: 311
Постинги в блога от Юни, 2017 г.
23.06.2017 15:23 - Всеки ден

Всеки ден ставам с мисълта за теб... до тук добре, нали? Звучи прекрасно! Но тази мисъл е друга, че не си до мен. Не споделям другата половина на леглото ти, не се храниш с мен, не се смееш с мен... Мисля си за сънената ти физиономия и разрошена коса. За дрезгавият ти глас, докато се разсъниш. Времето, което прекарваш да оправиш външният си вид преди да излезеш за среща. Да слушам музиката, която записа за колата си. Да тананикам с теб любимата ти песен. Да ти правя забележка, всеки път, когато подвикваш на другите шофьори... Мисля си за начина, по който гледаш отражението си в огледалото за обратно виждане и ми намигаш. И затова, как полагаш ръка на бедрото ми докато ми се усмихваш... а понякога дори ме дразниш с палавото си поведение.

За онези дребни неща, които те радват, но аз не съм там да им се насладя заедно с теб.

Дали... Дали тя те вижда така, както аз бих те гледала всеки път...?

 

 

из “Дневници и нощници на една грешница”
19 май 2016 год.

Категория: Лични дневници
Прочетен: 915 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 23.06.2017 15:24

Жените, които са трудни за разбиране, са още по-трудни за изоставяне. Те си тръгват сами. Пет секунди. Толкова ти трябвало, за да разбереш дали двама влюбени се разбират, или преиграват. Тази категоричност ми пасваше идеално на ината. После оставихме хороскопа за съвместимост на всички останали, които не разбират, че са един за друг, от езика на тялото. Разбирахме се дори тогава, когато светът не искаше да ни разбере и размазваше мечтите ни.

Криехме надеждите под завивката, докато топлихме телата си едно в друго. Така неусетно се ражда любовта и също толкова неусетно с нея умира разбирателството.

Дали защото ти се влюби в някоя друга, за която ме помисли, дали защото аз търсих бунтар, който приех за свой щит и изведнъж той отправи стрели към мен. Точно когато спрях да се пазя, защото вярвах, че ще ме опазиш от себе си даже.

Гледаш ме по начин, който завърта света в границите на стомаха ми, но думите ни се разминават в пространството. Блъскат се в стените около нас, както аз блъскам с ярост вратата на излизане от стаята. Ти не разбираш какво искам, аз не знам какво чуваш. Любовта е отражение на характерите ни. Нашите се оказаха тежки и я задъхват, а нас задушават.

Търся грешките в себе си, както вярно куче гледа виновно, след като е направило пакост. Променям начините, по които се отнасям към теб, за да видя нови резултати. В отношенията е така – трябва да дадеш, за да получиш, и не се отказваш лесно, защото пътища много още преди да се обърне колата. Ние в кола не сме се качвали, а бяхме двама хванати за ръка, вярващи боси и откриващи път към щастието, но изведнъж езикът се превърна в отживелица.

Няма да крещя повече, няма да плача, няма да те прогонвам и после да те връщам с онези съобщения, които те карат да заровиш глава в скута ми. Тих, смирен, мой. Това не е разбирателство, а умора, която ни помага за момент да се отклоним от неизбежното.

Има ли значение колко се обичаме, когато не се разбираме?

Страхът, че ще ме накараш да се съмнявам как друг ме разбира по-добре, е на крачка разстояние от вярата, че друг ще ме докосва по-добре.

Приемам любовта в нейната цялост, но не и когато ме чупи на две. Няма жена, която иска, ако я попитат „обичаш ли го?“, да отговаря с „обичам себе си първо“, но теб ли да разбирам или себе си първо?

Мислиш ли, че има жена, която стои там, където нямат време да я разберат. Няма да се превърна в такава. Глупаво е да сменяш темата, защото отговори не искаш да търсиш. Дразни ме, когато телефонните ни разговори са кратки, защото сме прекалено предпазливи да не започне някой нов скандал. Тежи ми, че говориш върху думите ми и продължаваш изреченията с грешни заключения, млъкваш, когато не трябва. Дори в мълчанието си не се разбираме.

Готова съм да си тръгна, достатъчно време объркваш нашето темпо. Спираш, тръгваш рязко, губиш синхрон, а двама души без общ смисъл могат да се нарекат само по един начин – изгубени.

Толкова пъти пропускаш желанията ми, но не ме напускаш наистина. Знаеш ли, минавала съм оттук и не си бях купувала билети пак до дестинация „раздяла“. Жените ги усещаме тези неща. Остави ме да тръгна неразбрана и влюбена, защото да загубя любовта си мога, но да се откажа от себе си - не. Мога и сама, а ако ти не можеш, ще ме намериш отново и всичко ще започнем от начало. От там, където под завивките тялото ни ставаше едно, когато разбирахме другия, преди да ценим само любовта, която си създадохме. Не си ли науча урока? Жените, които са трудни за разбиране, са още по-трудни за изоставяне. Те си тръгват сами.

А ти знаеш ли, че жените трудни за обичане, са още по-трудни за забравяне?

Категория: Лични дневници
Прочетен: 2677 Коментари: 1 Гласове: 2
Събувам обувките, свалям палтото. По път за спалнята разкопчавам и ризата си. Смъквал полата. Ризата е вече на пода. По белият мрамор след мен остават черни петнисти парцали. Разкопчавам дантелата на сутиена, след миг се приземява беззвучно зад мен. Бикините се свличат по гладките ми бедра. След миг дантелена милувка, се изхлузват след мен. Свалям обеците и колието с неохота. Пръстена също. Лекият метал, никога не е бил толкова студен. Сякаш махайки всичко това, мога да се откъсна от теб. Разтривам уморено вратът си и се опитвам да потисна усещането на ароматът ти, който си оставил в спалнята. Сякаш преди секунда си бил тук. Сякаш си с мен…

Цялата празнота на леглото се сблъсква срещу мен. Огромен водопад от черен сатен и тъмно червен балдахин се спуска спокойно в средата на черно море от мрамор и колони. Прозорците пускат да проникне лекият ветрец, който минавайки покрай мен, не пропуска да ме погали и жадно да ми напомни за твоето докосване. Настръхнала, не знам дали от вятъра или от спомена за пръстите ти, с въздишка повдигам завивката на леглото. Плъзвам под тях, а чувственото усещане сатен-кожа ме разтърсва до основи. Порив на тъмна страст, които завивките помнят още, ме обзема.

Не сега, още малко…

В един миг, всичко спира. Времето. Ветреца, който минава като неканен гост през спалнята ми. Пердетата замръзват в размаха си. За миг и моето сърце спира своя ритъм. Затварям очи и вдишвам дълбоко, чак дробовете да запарят…

С неусетна болка, ароматът ти прониква в дробовете ми и светът тръгва отново. По-бързо, по-яростно от преди. По-ярък от преди. Изпъваш ме, преливам от теб. Сърцето ми препуска, умът ми крещи твоето име. Потъвам в черен сатен и сластен аромат. Напомняйки ми за водовъртежа от страст и извън предела на усещане.

Между земята и небето.

В безтегловност.

В моето черно сатенено море, носещо твоят аромат и име!

Из “Дневници и нощници на една грешница”

Категория: Лични дневници
Прочетен: 4602 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 12.06.2017 20:45
Търсене

За този блог
Автор: natalin4eto
Категория: Лични дневници
Прочетен: 296484
Постинги: 69
Коментари: 311
Гласове: 5772
Архив
Календар
«  Юни, 2017  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930