Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Из "Дневници и нощници на една грешница"...
Автор: natalin4eto Категория: Лични дневници
Прочетен: 296480 Постинги: 69 Коментари: 311
Постинги в блога от Юни, 2016 г.

Когато видиш една жена с нова рокля, нови обувки, прическа и перфектен грим… или е тръгнала на среща с мъж, когото иска да впечатли и да разбере какво печели с нея, или на последна с някого, когото трябва да види какво губи.

Категория: Лични дневници
Прочетен: 695 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 26.06.2016 09:55
26.06.2016 09:49 - ?

Не можеш да ми се обаждаш и да ми казваш, че ти липсвам. Не искам да водя такива разговори по телефона. Не ми пиши съобщения, нито пък имейли. Не искам дори да ми пишеш на стената. Ако наистина ти липсвам, то порасни най-сетне, качи се в колата си и ела да ме видиш.

Категория: Лични дневници
Прочетен: 684 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 26.06.2016 09:56
09.06.2016 15:24 - Нещо изгубено

image           Най-страшното след любовта, може би, не е споменът, а това, което вече започва да изчезва в него. Това, което не успяваш да задържиш в мислите си. Отначало усещаш аромата на неговия парфюм по дрехите или в леглото си. Ароматът кара кожата ти да настръхва от болката да не можеш да заровиш пръсти в косата му. Но после ароматът изчезва и ти само се опитваш да си спомниш как миришеше любовта. След време, случайно на улицата те докосва познат полъх и сърцето ти се свива в болезнен гърч - обръщаш се, но не е той... просто не е той. Вече не помниш колко точно пъстри ставаха очите му, когато бавно и дълго потъваше в тях. Мислеше, че не можеш да го забравиш, но не е така. Бавно и болезнено го забравяш - как ухае, как изглежда, какви са на вкус целувките му, как се усмихва, как ухае. Отдалечава се все повече... и един ден ти вече няма да го помниш. Дори времето вече няма да те кара да се замисляш. Само сърцето ти все още, понякога, ще се сгърчва в неразбираема моментна самота - като, че ли някъде там в пространствата и измеренията минава твоята половин душа, но ти не можеш да стигнеш до нея... Загубена частичка от самия теб, която никога няма да намериш отново...

Категория: Лични дневници
Прочетен: 1456 Коментари: 1 Гласове: 3
image

         Аз не мога да обичам като нормалните хора. Моята любов ранява, влудява и обърква. Аз не съм от кротките, мили и добри жени. Аз съм своенравна, инатлива, горда и ранявам с лекота. Моето „обичам те” винаги е последвано от стотици „мразя те”. Но ти такава ме поиска, аз такъв те пожелах – пълна моя противоположност. Ти си мил, добър, нежен и възпитан. Ти умееш да обичаш и умееш да прощаваш. Аз умея да ранявам. За какво съм ти такава? Комбинация от огън, лед, обич и омраза. Лесно обиждам, с нищо не се примирявам, не зачитам чужди чувства, особено твоите. За какво съм ти такава? Аз не мога да обичам като нормалните хора. Един ден съм мила с теб, после месец ти се сърдя. Минута си ми скъп, после иде ми да ти крещя. Как изобщо ме търпиш? Ти си толкова добър с мен, а пък аз съм истински проблем. И както вече казах – аз не съм нормална, нито любовта ми. Но пък те обичам. Обичам те с моята обсебваща любов, обичам те по начин, неописан още в книга, обичам те така, че се задушавам при мисълта, че няма да си с мен. Обичам те дори когато те ядосвам, обичам те когато те разсмея, когато пиша ти безброй обиди, когато карам те да страдаш. Аз съм си такава – странна, луда и на моменти те побърквам. И не че те ревнувам – аз просто вътрешно умирам само като си представя, че друга може да те има. И няма да го разбереш – аз сама не се разбирам. Зная само, че обичам те и без теб вътрешно умирам!...

Категория: Лични дневници
Прочетен: 718 Коментари: 0 Гласове: 1
09.06.2016 00:08 - Климат
 image

Студено.

Колко да е студено? Минус тебе, не повече...

Другото няма значение, другото просто е климат...

Минус тебе, не повече...

но за премръзване стига...

Категория: Лични дневници
Прочетен: 690 Коментари: 0 Гласове: 2
 
image

И тази нощ... какво и предишните... и преди тях също... отново мисля за теб.

Какво ще стане ако ме забравиш? И ей така един ден просто нямаш помен от мен...

Сякаш никога не съм била и никога не си ме срещал? Ако се разминем по улицата...или пък пътуваме в един вагон, в едно купе... Ще те пленя ли отново, както в началото?

Ароматът ми ще пробие ли твоята стена от безпаметност? Ще проникне ли в теб?

Ще ме познаеш ли?

Ами устните ми, тези които страстно си целувал? Ще се зачудиш ли отново, какъв им бе вкусът?

А очите ми? Ще потънеш ли отново в моето сиво море... ще поискаш ли да не изплуваш от дъното? 

Ще си спомниш ли?

Ами ако ме докоснеш? Ще разпаля ли отново онзи пламък който гореше в теб през онази вечер? Ще поискаш ли отново да изгориш... с мен? 

Ще ме пожелаеш ли отново?
...

Питам се... просто от любопитство...

Защото аз забравих... помниш ли? Загубих те. После пак те преоткрих... Но някак беше късно... 

Понякога ми се иска да не помня... понякога ме боли от спомени.
...от горещи целувки

...от топли погледи

...от парещи докосвания

...от огъня в мен

...от спомени с теб

...от невъзможното с теб

...от неизбежния край

...от пагубната съвест

...от безкрайната самота 

...от безсънните нощи

...от мислите ми по теб...

Понякога ме боли...

Но понякога се усмихвам.

Категория: Лични дневници
Прочетен: 728 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 08.06.2016 16:06

Древните гърци са имали шест думи за любовта. Те биха били доста шокирани от използването ни на простото, но понякога трудно за изричане "Обичам те!" към специалния човек, и подписването на имейл с подобното му "с обич". И не, не биха били изненадани толкова от имейла, колкото от това, че използваме една и съща дума, говорейки за любовта. Защото на древните гърци са били известни шест различни типа любов. Кои са те и защо познанието им може да промени живота ни?

Ерос

Първият вид любов носи името на гръцкия Бог и изразява идеята за сексуална страст и желание. Но гърците не мислили за ероса като за нещо позитивно. Всъщност ерос бил опасен, пламенен и ирационален. Любов, която може да вземе контрол над теб и да те обладае. Ерос плашел гърците, но дали днес ние целенасочено не се стремим именно към него и към лудостта на влюбването?

Филиa

Вторият вид любов е дълбокото приятелство или филиa, която гърците ценели много повече от ерос. Филиa се появява между братята, били се рамо до рамо в битка. Тя е демонстрирането на лоялност към приятелите и готовността за саможертва. Във времето, в което имаме стотици приятели във facebook, към колко от тях изпитваме този тип любов?

Лудус

Игривата любов, която се ражда с флиртуването и първите моменти във връзката. Но лудус може да бъде наречено и състоянието ни на щастие, когато сме навън, танцувайки цяла нощ с непознати. Малко от лудус е може би точно това, което ни е нужно, за да освежим любовния си живот.

Агапе

Агапе е безкористната любов. Тя е любовта, която давате на всички хора, независимо дали са ваши близки или далечни непознати. Агапе е любовта-дар, най-висшата форма. И като че ли най-липсващата по света днес. Нивата ни на съчувствие към околните рязко спадат през последните години и агапе е застрашен вид любов, която има нужда да бъде съживена.

Прагма

Петият вид любов се появява единствено в дългогодишните двойки, при които прагма преминава в дълбоко разбирателство. Прагма е да правиш компромиси, да показваш търпение и да бъдеш толерантен. Ние хвърляме толкова енергия в това да се влюбим, а имаме нужда да научим и как да оставаме влюбени. Прагма е точно за това – да полагаш усилия да даваш любов вместо да очакваш да я получаваш.

Филавтия

Последна е любовта към самия теб. Но тя има две разновидности – себичният и нездрав нарцисизъм и силата да обичаш себе си така, че да увеличиш любовта, която даваш на околните. Ако обичаш себе си ще има много какво да дадеш на другите.

Днес ние търсим всички тези любови, увити в един единствен човек или сродна душа. Посланието на древните гърци обаче е да „възпитаваме“ разнообразните видове любов и да изоставим манията ни в съвършенството. Не очаквайте един човек да може да ви даде и изобилие от лудус и ерос и агапе и прагма. Въведете шестте вида любов в мислите и думите си и се опитайте да усъвършенствате най-великото от всички изкуства.

източник: credobonum.bg

Категория: Лични дневници
Прочетен: 1120 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 02.06.2016 10:37
02.06.2016 10:27 - Ароматът ти...

Той, както ароматът му по дрехите ми изчезва. Тръгна си... Всеки път си тръгва. Идва, опияняваме с думи, жестове, усмивки и аромати... после нито дрехата ми помни парфюмът му, нито кожата ми помни докосванията. А паметта ми рисува нови декори и сцени за следващото посрещане. Кога? Че кой ти казва... идваш и си заминаваш, винаги толкова неусетно, толкова бързо, че след теб изминалите ден-два са в мъгла. А времето продължава да отмива всичко останало от теб по мен...

D-mir



image

Категория: Лични дневници
Прочетен: 624 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: natalin4eto
Категория: Лични дневници
Прочетен: 296480
Постинги: 69
Коментари: 311
Гласове: 5772
Архив
Календар
«  Юни, 2016  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930